Nyereményjáték – Labirintus+szabályzat

 

 

A  játék időtartama: 2018.09.19-2018.10.14

A játék menete:  
Ez egy tippelős játék!
Olvasd el a részleteket, majd tippeld meg, melyik lehet Éva úticélja, illetve útitársa.
 
Ő, Éva. Vörös hajú, kék szemű különleges szépség. Gyerekorvos, és éppen utazni készül. 
1. Válassz egy helyszínt! Kattints a linkre (zöld színnel jelölve)
2. Válassz egy útitársat! Kattints a linkre (zöld színnel jelölve), jegyezd meg a jelszót!
Ha jól választottál, a jelszó megnyítja az oldalt, és hozzászólásban jelezheted, célba értél.
Ezzel automatikusan bekerülsz a nyereményjáték sorsolásba. Jó játékot!  
Itt az első helyszín:
  1. Aquila Mexikó
Később az autóban enyhült a hangulat, különösen akkor, amikor keresztülhaladtak Manzanillon.
Az autóból is jól látható volt, hogy a város mekkora lázban ég. Árusok települtek ki az út szélére, töméntelen édességet kínálva.
A lányok jól láthatták, hogy miről beszéltek a fiúk az előző este.
Színes cukorkoponyák, halálfejes nyalókák, apró kis koporsók sorakoztak egymás mellett. Nádcukorból készült csontvázak lógatták lábukat az enyhe szellőben. Arcukat halálfejesre festett emberek, gyerekek vidáman szaladgáltak az édességes pultok között. Az utcákat furcsa szag lepte el.
–Ez a kopálgyanta. Halottak napján ez elengedhetetlen – fordult félig hátra András.
–Azt nézzétek! – mutatott nevetve Andrea az egyik bolt mellett ácsorgó ember nagyságú sombrerós csontvázra.
–Ez egy kicsit ijesztő! – borzongott össze Éva.
–Annyira azért nem. Itt nem siratják a hallottakat, inkább azt mondják, hogy a túlvilágon jobb lesz az életük, mert ott az istenekkel találkoznak. A mexikói ember úgy mondja, hogy: „pertuban van a halállal”. Nekem személy szerint nagyon tetszik ez a gondolat – jegyezte meg András, közben a halott anyjukra gondolt.
Számára a mexikói halottak napja mindig felüdítő volt. Az egykori fájdalom elviselhetőbbé vált, ám ezt a gondolatát még soha senkinek nem mondta el, így most is mélyen hallgatott róla.
–Akkor is elég furcsa, bár nekem tetszik – jegyezte meg Andrea a nyüzsgő sokaságot nézve.
Alig másfél óra elteltével feltűnt Aquila. Egyszerű kis város, vagy inkább mondjuk falu, terült el előttük. A főtéren könnyedén találtak parkolóhelyet. A maradék árujukat pakolgató édességárusokat kivéve, alig láttak embert. Az egyik árustól megtudakolta András, hogy merre találják a keresett házat. Gyalogosan pár perc alatt ott voltak.
El sem lehetett téveszteni, hiszen egészen kiemelkedett a többi épület közül. A rácsos kapun hivalkodóan feszült a King család címere. Egyértelmű volt, hogy a lakói egyáltalán nem nélkülöznek, és ezt igyekeznek tudatni a világgal. Talán túlzottan is kirívó volt az épület a szomszédos szerény házak között.
A csengőszóra senki nem jött ki, az utcán is csak egy idősebb asszony jött velük szemben kezében fonott kosárral.
–Nincsenek azok itthon, kint vannak a temetőben.
–Hiszen már sötétedik – szólt Éva meglepetten, ami eléggé sután hangzott, hiszen halottak napja volt.
Andrást az útvonal érdekelte, így udvariasan fordult a nőhöz, hogy segítségét kérje a temető megtalálásához.
–Jöjjenek velem, oda tartok én is.
–Kocsival vagyunk, elvisszük – invitálta a segítőkész asszonyt András.
–Nincs az olyan messze, én inkább gyalog megyek, de csak menjenek azon az utcán végig, onnan balra forduljanak, és már látni fogják a temetőt – hárította el az ajánlatot az asszony.
Úgy is volt, az utca végén már láthatóvá váltak a temető színes fényei, ami annyira szokatlan volt a magyar szemnek.
A magyar temetők gyertyalángjai meg sem közelítették azt a színes fényözönt, mint ami az aprócska temetőt megvilágította.
Autók sokasága vette körül a halottak lakhelyét, odabent jókedvűen nyüzsögtek az emberek.
A levegőt átjárta a kopálgyanta illata, egészen misztikus hangulat vette körbe őket, ahogy kiszálltak az autóból.
De, ami bent várt rájuk, az egészen meglepő volt.
Ezt az úti célt választom!2. Hoedspruit Dél-Afrika
Az egyórás út után a Cessna könnyedén landolt Hoedspruit repülőterén. Éva és Ben még mindig kábult volt a különleges utazástól. Tétován botladoztak le a néhány lépcsőfokon, majd szédülten néztek körbe. Úgy vette körbe őket a szavanna, mint egy puha sárga takaró. Itt-ott kimagaslott néhány poshadt–zöld afrikai fa, amelynek lombjából zsiráfok falatoztak.
Az állatok és a növények tökéletes egységet alkottak, amelyet csupán a vöröstéglás repülőtéri épület és egy zöld dzsip bontott meg. Ann intett nekik, és ők pulikutya módjára követték.
A nyitott dzsipre egy magas fiatalember támaszkodott. A férfi alkata és arcvonásai alapján inkább tűnt holmi modellnek, mint közönséges sofőrnek. Bronzbarna bőrét láthatóan nem a napsütésnek köszönhette, inkább valamelyik szülőjének. A félvér férfi, mint egy afrikai istenség emelkedett ki a szavanna szürkeségéből. A sötét, hullámos haj játékosan kócolódott a homlokán.
Ezt az úti célt választom!


3. Szanaa Jemen

A saanai repülőtér előcsarnokában, a zakóban és szoknyára hasonlító öltözékben várakozó férfiak közül kimagaslott a napbarnított, hatalmas termetű férfi, aki, amint meglátta az ikerpárt, öles léptekkel indult feléjük. Erőteljes mély hangja beledörrent a váróterem halk morajába.
–Megjöttek a kis kecskéim! – kiáltotta, és pillanatok alatt odaért a testvérpárhoz. Azonnal felkapta a vörös hajú szépséget akár egy rongybabát. Ezzel nem kis látványosságot szerezve a körülöttük ácsorgó araboknak.
A jelenetet látva öccse hangosan nevetve csapkodta a térdét. Ám nem azon szórakozott, hogy a nővérét felkapta Áron, hanem annak öltözékén. Nem sok ideje volt kiélvezni a pillanatot, mert a termetes báty őt is felkapta, még a levegőben megrázva ölelte magához. A rendkívüli erő ellenére finoman rakta a földre az ikreket.
–No, nézzenek oda! Évi, te egészen felnőtt nő lettél! És micsoda nő! Úgy nézel ki, mint Anya – tekintett elismerően a húgára, aki vidám mosollyal viszonozta a bókot.
–Csak kevesebb ősz hajszállal – szólt közbe Ádám.
–Tényleg? – dugta be Áron az orrát a vörös hajkoronába, amitől Éva csiklandósan kacagott.
–Nem a szagáról beszéltem, hanem a hajáról! – reklamált az ifjabb fivér.
–Valóban, nincs benne egy ősz hajszál sem – simította végig a lány haját.  Majd az öccsére pillantott, aki szintén rengeteget változott utolsó találkozásuk óta.
–Hát öcskös, te is megnőttél rendesen!
–Te meg bátyám, hálóingben jöttél? Nem volt időd felöltözni? – vigyorgott Ádám.
–De nem ám! Még gatyát is elfelejtettem venni! – húzta fel balerina mozdulattal a fehér lebernyeg alját, amely alól a vastag szőrős láb elővillant. A jelenet zajos közönségsikert aratott, de a testvérpár nem igazán törődött vele.
A vidám beszélgetés ellenére mindhármójuk számára megható volt a pillanat, annyi különtöltött év után.  Az idősebb fivér nem győzött betelni a rég nem látott ikrek látványával. Egészen elérzékenyült, és hogy ezt az érzést leplezze, harsány hangon invitálta autójához Éváékat.
Áron a bámuló arabok sorfala között büszkén vezette a testvérpárt.
Ezt az úti célt választom!


Játékszabályzat

Az E-Z Könyv játékot hirdet az E-Z könyv Facebook oldalán az oldal felhasználói számára

Labirintus 

címmel.

A  játék időtartama: 2018.09.19-2018.10.14

A játék menete:  

Egy megnevezett szereplő részére kell a megfelelő helyszínt, majd útitársat választani, a megadott könyvrészlet alapján.

A helyes választás segítségével a játékosok célba érnek, ahol hozzászólásban jelezhetik, hogy sikerült-

Kik vehetnek részt a játékban?

A játékon azon Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező természetes személyek, felhasználók vehetnek részt, akik csatlakoztak az EZ-könyv és Szív-titkok-könyv Facebook oldalhoz.

Nyeremények:A résztvevő Játékosok közül 2018.10. 15-én sorsolás útján választunk ki a nyertest. At első helyezett Egri Zsanna: Az Ördög lánya 1-2 kötetét , míg a második helyezett Egri Zsanna: Megégett szív című nyomtatott könyvet kapja meg.

A nyertest e-mailben/Facebook privát üzenetben értesítjük, amelyben a nyeremény átvételének pontos feltételeiről, helyszínéről és határidejéről is tájékoztatást kapnak. A nyertes által megadott személyes adatok hiányosságáért/hibájáért (pl. névelírás, email-cím elírás stb.) a (szervező ) semmiféle felelősséget nem vállal.

Személyes adatok kezelése:

A játékban való részvételhez a felhasználó egyes Facebook-on megadott adataira van szükség, mely adatok az alkalmazás engedélyezésére való felszólítás előtt részletezve vannak a felhasználó előtt.

A nyertes a játékban való részvételével hozzájárul, hogy az EZ-könyv és Szív-titkok-könyv a nyertes személyi adatait és személyes jellegű információit (név, állandó lakcím) díjmentesen nyilvántartásba vegye és a jelen nyereményjáték lebonyolítása és dokumentálása céljára a jövőben is díjmentesen kezelje a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényben foglalt célból, valamint marketingtevékenysége és a Nyereményjáték lebonyolítása és dokumentálása céljára. További harmadik személyeknek a Szív-titkok-könyv ezen információkat nem adja tovább. A Szív-titkok-könyv kötelezettséget vállal arra, hogy a résztvevők személyes adatait a hatályos jogszabályi rendelkezések betartásával kezeli.

Kik nem vehetnek részt a játékban?

A játékban nem vehetnek részt az EZ -könyv és Szív-titkok-könyv munkatársai.

A játék szervezője az esetleges hibás, valótlan regisztrációkért felelősséget nem vállal. Az előírttól eltérő formátumú regisztrációk helyességének elbírálására a jogot a játék szervezője fenntartja magának.

A nyeremények készpénzre nem válthatók.

Az EZ -könyv és Szív-titkok-könyv fenntartja magának a jogot jelen Játékszabály módosítására illetve kiegészítésére.

NAIH szám bekérése folyamatban.

Ezt a nyereményjátékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, azzal összefüggésbe nem hozható.

This promotion is in no way sponsored, endorsed or administered by or associated with, Facebook.

 

Vélemény, hozzászólás?