Megégett szív 10. rész – Gabi és Ádám

A lenyugvó nap halvány rózsaszínre festette az eget, itt-ott sötétebb lilás árnyalatokat csempészve a sötétebb felhők mögé. A Krabiszky kastélyra végtelen nyugalom telepedett.
A levegőben rózsák édeskés illata szállt. Egy-egy méh halk duruzsolással röppent egyik virágról a másikra, még egy utolsó szippantásra a leszálló sötétség előtt. 
A festői kép romantikus hangulatot sugárzott, ám mindez egyáltalán nem foglalkoztatta a párkányon ücsörgő lányt.
Gabi lelkében tüzes vihar kavargott, józan esze harcolt az ébredő szenvedély ellen. Az nem lehet, hogy lángra lobbanjon egy alig ismert férfi miatt! Csak egyre tudott gondolni napok óta, a nap minden percében, mint egy tinédzser lány, a pár napja megismert Sámsonra. A férfira, aki szinte az első pillanatban nemet mondott neki. Akkor úgy érezte szétrobban az elutasító szó hallatán. Pedig az nem szerelmi felkérés volt, csupán egy munkára akarta rávenni.
Dühös volt. Ritkán esett meg, hogy neki ellentmondjanak. Úgy szakmai téren, ahogy a magánéletében sem. Egészen kislány korától a figyelem középpontjában állt. Vitathatatlan szépsége mindenkit lenyűgözött, rajongtak érte. Ahogy a családja, a tanárai, de még az osztálytársai is elismerték.
A karrierje hamar a magasba szökkent. Senki sem lepődött meg, hogy pillanatokon belül topmodellként sétált végig a kifutón. Mégsem tudta boldoggá tenni a csillogás, a fény. Az egyetemi tanulmányai után úgy érezte, hogy másra van szüksége. Feladta az akkora már igen magasra ívelt pályáját. Keményen meg kellett harcolnia a tiltakozó szponzorokkal, és a riválisokkal. Senki nem állt mellette, hogy segítse az ügynökség létrejöttét, csupán a jól kiépített kapcsolatainak, és kitartásának köszönheti.
Az a néhány barátja is mind tiltakozott amiért abbahagyta a modellkedést, és a tanítás felé fordult. De, neki mindig az volt a vágya, egy saját modelliskola.
Ment mindig a maga feje után, nem volt szüksége, sem szülői, sem baráti tanácsra. Abban sem tudtak ráhatni, hogy ne Ádámot válassza. Nem hitte el, hogy fájdalmat fog okozni neki, annyira szerelmes volt. Olyan végtelen boldogság szállta meg, hogy a saját szemének sem akart hinni. Amikor meglátta édes kettesben Angelikával, csak arra tudott gondolni, hogy ez csupán szakmai kapcsolat lehet. Ádám is erről győzködte, és ő boldogan hitt benne.
Közismert volt, hogy az a lány mindent bevetett a karrierje érdekében, átgázolt embereken, megfordult bárkinek az ágyában, ha azzal célt ért. De azt álmában sem gondolta, hogy ez fordítva is megtörténhet. Ádám ugyanezt tette. Ő kereste az utat Angelika párnái között.
Felsóhajtott a kellemetlen emlékek hatására, az agya erősen tiltakozott, hogy a rossz pillanatokat felidézze. Mégis valami belső kényszer újra és újra felidézte azt a kompromittáló pillanatot. 
Langyos nyári délután volt, a szellő finoman meglengette szőke haját, ahogy kiszállt a taxiból. Repesett attól a gondolattól, hogy újra Ádám karjaiban lehet, aki csak ámulni fog a csodás meglepetéstől. A belvárosban bérelt exkluzív otthonuk a félemeleten volt, ahonnan csodás kilátás nyílt a közeli folyóra. A teraszon sok-sok varázslatos estét töltöttek együtt, és Gabi az élet minden pillanatát élvezte.
Arcára finom mosoly költözött, ahogy elfordította a kulcsot a zárban. Hangtalan léptekkel osont be, akár egy tolvaj. Frenetikus meglepetést akart. Megkapta!
A hálószoba félhomályában ketten pihentek az ágyában. A lazán magukra dobott takaró alatt szétdobált kezekkel feküdt Ádám, hóna alatt a vörös hajú Angelikával, aki cseppet sem angyali pózban hevert.
Gabi nézte őket, és képtelen volt megszólalni. Legbelül, mint kitörni készülő vulkán, úgy gyűlt a harag, és egyszer csak kirobbant. Fogalma nem volt, hogy ekkora hangerőre képes, de valószínű, hogy az egy kilométerre levő folyó partján is hallották a hangerejét. A két alak rémülten pattant ki az ágyból. Ádám két kézzel takarta magát, ami azért elég felesleges volt, hiszen nem először látta meztelenül Gabi.
Angéla bénultan ült az ágy szélén, álmos szemekkel pislogott rá. Gabi nemcsak az ügynökség vezetője volt, hanem egykor az ő keze alatt vált a másik lány felkapott modellé. Gabi abban a pillanatban nem foglalkozott azzal, hogy a tanítványa vagy sem. Az adrenalin dolgozott a vérében. Egyetlen erőszakos mozdulattal megragadta a lány vörös haját, és egyenesen az utcai teraszra vontatta. Néhány másodpercen belül a topmodell az ablak alatti park halványzöld gyepszőnyegén hevert, úgy ahogy az anyja világra hozta. Szerencséjére az esés nem volt nagy, csak a hátsó része sajgott, mégis úgy nyüszített, mint egy kivert kutya.
–Kidobtál! Valamim biztosan eltört. Hívjál mentőt, rendőrséget! – kiabálta a közben odaérő Ádámnak, aki sebtében kapkodta magára a ruháit.
–Eredj utána! – lökte meg Gabi hátulról. A férfi meglepetten ingott meg, ami olyan jól sikerült, hogy valóban átzuhant a korláton.
–A ruhám! – sipította a vörös lány, rögtön azután, hogy Ádám melléje pottyant.
Gabi egyetlen lendülettel befordult a szobába, felkapkodta a szétdobált ruhaneműket, rádobta az ágyra, és úgy ahogy volt ágyneműstől, mindenestől összefogta, mint egy batyut, úgy hajította a pár után. A lepedő szétnyílt és a tartalma egyenesen beterítette a tápászkodó párocskát. Gabi egyetlen szó nélkül megfordult. Az üvegajtó hangosan csapódott, miközben vastag repedés futott végig a tejüvegen.

Vélemény, hozzászólás?